Videoreeks online communiceren

Waarom online presenteren verschilt van offline

De meeste online presentaties zijn te lang. Ze vragen teveel energie van het publiek, dat op een gegeven moment afhaakt of anderen dingen doet. Het scherm biedt vele verleidingen.

Hoe communiceer je online op een manier dat je boodschap zo goed mogelijk overkomt? Daar gaat deze vierdelige videoreeks over. In deel 1 kijken we naar het verschil tussen online en offline presenteren. Hoe je een heldere structuur aanbrengt. En naar het belang van een goede setting. Om gênante momenten te voorkomen.

 bekijk de video

Online communiceren

Hoe je slides online-proof maakt

Als iets een garantie is voor het verslappen van de aandacht van je publiek, dan zijn het PowerPoint presentaties vol met tekstuele slides. Vervang ze door een mix van beeld en tekst. Maak je slides dynamisch, verrassend en laat zien wat je zegt.

bekijk de video

Alice met haai

Wat kun je als spreker achter een scherm?

Een lekker kort en gestructureerd verhaal met goed ontworpen slides is een belangrijke succesfactor om je publiek alert te houden. Maar uiteindelijk maakt de spreker het verhaal. Offline is dat effect groter dan online. Maar ook als online spreker kun je een aantal dingen doen om het verhaal te ondersteunen en versterken.

bekijk de video

Up in capola by steve jurvetson on flickr

Check je tech

Een stabiele internetverbinding is voor online communiceren onmisbaar. Maar daar blijft het niet bij. Check je tech. Ruim van te voren. Dan kom je niet voor vervelende verrassingen te staan en kun je ontspannen de presentatie in.

bekijk de video

Alice zorro