De Presentatie Strategie

Hoe je inhoud tot leven brengt

Alice eating sushi
Een goed Japans gebruik is om te eten tot je 80% vol zit. Dat principe is één op één toepasbaar bij het bouwen van een presentatie.

De meeste kenniswerkers hebben moeite met het kiezen van de juiste inhoud voor hun presentatie.

Ze hebben last van 'the curse of knowledge', alles is even belangrijk is en ze kunnen niet kiezen. Het gevolg: overvolle presentaties waarbij de kernboodschap verborgen ligt onder een berg informatie. En het publiek zonder heldere boodschap de zaal verlaat.

Tegenwoordig krijgen sprekers steeds korter de tijd om een presentatie te geven. En vaak zijn ze online, waar de concentratiespannen van de toehoorder nog korter is dan offline. Het is dus zaak om de juiste inhoud te kiezen. Maar hoe doe je dat? Hoe bouw je een presentatie die precies de juiste informatie bevat om het publiek te boeien en te overtuigen?

De Presentatie Strategie live online training

Een presentatie is meer dan alleen het samenbrengen van beschikbare informatie. Alle elementen zijn zorgvuldig gekozen en met elkaar verbonden tot één kloppend geheel. 

Na afloop heb je een strategie in handen waarmee je presentaties bouwt die levendig zijn en staan als een huis. Maar boven alles een strategie waarmee je steeds weer een unieke presentatie maakt.

 

Icoon online NL

Wat kun je van de training verwachten?

Breng inhoud tot leven
Sommige sprekers vinden hun inhoud saai. En met die mindset is hun presentatie meestal ook saai. Maar er is een manier om ogenschijnlijk saaie inhoud tot leven te brengen. En dat heeft alles te maken met strategie. Een heldere strategie voor het bouwen van een presentatie maakt de weg vrij om inhoud tot leven te brengen. Sprekers die deze strategie ervaren en toepassen, zullen nooit meer zeggen dat hun inhoud saai is.

Online maar wel live
De meeste online trainingen zijn zelfstudies. Maar met een doe-het-zelf cursus weet je nooit of en wanneer je een verkeerde afslag neemt. We maken allemaal fouten, vooral als we nieuwe kennis en vaardigheden leren. In deze live training krijgt je persoonlijke begeleiding, zodat je fouten direct herkent en kunt herstellen voordat je verder gaat.

Bouw een visuele presentatie
Kenniswerker zitten vaak tot over hun oren in de feiten en cijfers. En vertellen daar graag over. Maar na een paar minuten feiten aanhoren is het publiek al snel vermoeid. En dat is precies het moment dat je een plaatje in de hoofden van je luisteraars moet maken, zodat ze kunnen zien wat je bedoelt.

 

Dit leer je in de online training

Wat wil je bereiken met je presentatie?

 • Ultra kleine stapjes: de filosofie achter het voorbereiden van een presentatie
 • Waarom je niet begint met informatie op slides schrijven
 • Hoe je met een nieuw perspectief op presenteren het gebruikelijke patroon doorbreekt.

Waarom je eerst brainstormt en hoe je een outline maakt

 • Hoe je uit een grote hoeveelheid inhoud precies de juiste informatie kiest
 • Hoe je een pakkende boodschap schrijft
 • Hoe je met creatieve ideeën komt, zelfs als je vindt dat je geen creatief type bent
 • Het exacte moment om een vragenronde in te lassen en waarom die plek zo cruciaal is
 • Waarom het begin van een presentatie beweging nodig heeft en hoe je die achtbaan verwerkt door de hele presentatie heen

Hoe je een presentatie tot leven brengt in woord en beeld

 • Logica: hoe je het verlevendigt zelfs al is het nog zo ingewikkeld
 • Hoe je een STAR moment creëert
 • Hoe je met 'visueel spreken' de kans verdubbelt dat het publiek begrijpt wat je bedoelt
 • De eerste seconden en hoe je zelfs het meest slaperige publiek rechtop in de stoelen krijgt
 • Hoe je heldere en professionele slides maakt, zelfs als je geen PowerPoint specialist bent
 • De 5 structuurslides en hoe zij het publiek begeleiden door de presentatie

Zelfverzekerd presenteren: een goed verhaal en de juiste omstandigheden

 • Hoe je het (online) podium in gereedheid brengt
 • De drie stadia van de uitvoering van een presentatie en hoe je elk stadium in je voordeel benut
 • Bewust bewegen: waarom je niet zomaar over het toneel heen en weer loopt
 • Een back-up plan. Wat moet je doen als je minder spreektijd krijgt? Of als het geluid niet werkt? 
Next level

Testimonials

Maar wat als je al een ervaren spreker bent? Is dit dan een training voor jou?

Je bent een professional met gespecialiseerde kennis. Je staat comfortabel voor een groep en je presentaties gaan gemakkelijk. Dus waarom zou je in hemelsnaam deze online training volgen?

De kans is groot, dat ondanks het gemak waarmee je spreekt, je toch regelmatig het gevoel hebt dat je meer met een presentatie kunt bereiken. Dat je merkt dat er een zekere routine in is geslopen. En dat je een beetje hulp nodig hebt, omdat het niet alleen een kwestie van performance is waardoor je het volgende level in je presentatievaardigheid bereikt. 

Is online trainen wel de juiste setting?

Non-verbale communicatie gaat deels verloren online. Dat is helemaal waar. Maar performance, de uitvoering, is niet het belangrijkste aandachtspunt in de training. De constructie van de presentatie is het centrale thema. Met een stevig ontworpen presentatie ben je overtuigender en volgt de uitvoering als vanzelf het verhaal.

 

Meer dan een presentatie cursus alleen
Fergel Reiziger, Auditdienst Rijk
Voor het onboarding programma van de Auditdienst Rijk was ik één van de workshopleiders die een online training gaf.  

Pauline heeft laten zien dat less is more. Hoe presentaties mij meer kunnen laten schijnen.
Lees meer
Een heldere kernboodschap en een haarscherp doel van mijn presentatie
Ernst Janssen Groesbeek, Studio 9to3 Animation
Voor een jaarlijks congres over animatie, computer graphics en visual effects, werd ik gevraagd om samen met mijn collega een presentatie te houden. We hadden ieder 15 minuten spreektijd. Ik ben een geoefende spreker en heb onder andere colleges gegeven.
Lees meer
We willen onze sprekers laten stralen op het podium
Ganessa Courtens, FRISS
Voor ons jaarlijkse internationale evenement FRAUDtalks begeleidde Pauline de sprekers. Ik kreeg haar in de schoot geworpen toen ik de organisatie op mij nam en vroeg me natuurlijk af wie zij was. Bij navraag hoorde ik alleen maar goede verhalen.
Lees meer
I am amazed with the direction and flow of my presentations now.
Joe Stephenson, Director, Digital Intelligence at Intertel
This was one of the most comprehensive trainings I have ever received

And it has been invaluable in the development of both the visual aspects of my presentations, as well as my stage delivery.
Lees meer
I have a whole new way of presenting
Christina Fiscella, SIU Investigator Large Property Loss at USAA
Although I've been speaking professionally for many years, presenting in TED-style was totally new to me. What I liked about the training, was the whole process of creating building the talk.
Lees meer
Bewuster gebruik gemaakt van het 'on stage zijn'
Nico Declercq, Commissaris van Politie België
De training voor mijn FRAUDtalk was zeer nuttig en waardevol voor mij. Pauline keek met andere ogen naar mijn presentatie en merkte zaken op waar ik zelf nooit op zou letten. Ik wil vaak teveel vertellen, maar werd steeds weer teruggebracht tot de kern.
Lees meer

  Proefrit Garantie

  Uiteraard wil je weten waar je precies instapt. Wanneer je op de knop aan het eind van deze pagina klikt dan neem je een eerste stap.

  We plannen een gratis proefrit.

  We ontmoeten elkaar in de digitale omgeving waar ook de training plaatsvindt. Je krijgt een korte impressie van de modules, praktische informatie en kunt al je vragen stellen. Op die manier ervaar je de look en feel van de training.

  Alleen wanneer de proefrit succesvol is en we beiden instemmen om samen te werken, plannen we de datum voor de eerste trainingssessie.

  Testdrive

  Wat is er uniek aan de online training?

  Deze live online training houdt je gefocust. 

  Andere trainingen geven je de in's en out's van het presenteren. En hoewel je dat een heel eind brengt, is er vaak een cruciaal onderdeel dat ontbreekt. Een presentatie start met inhoud. Maar het gevaar om meer en meer inhoud in de presentatie te stoppen ligt constant op de loer. En voor je het weet, zie je door de bomen het bos niet meer.

  Maar, hoe gefocust is gefocust dan?

  Van de eerste minuut dat je met de training start, heb je een waakhond op je hielen. Die behoedt je voor overbodige opvulling en wijst je elke keer weer op de door jou gekozen kernboodschap. Op die manier blijft je op koers.

  Is dat niet heel irritant, zo'n waakhond hijgend in je nek? 

  Natuurlijk, maar het is voor je eigen bestwil: om een duidelijke boodschap te communiceren en je publiek niet te overladen met informatie.

  Sweet watchdog
  Geen zorgen, deze waakhond is streng maar aardig.

  Praktische informatie

  7 live online trainingssessies

  In 7 wekelijkse sessies van één uur doorloop je alle stappen van het bouwen van een presentatie. De stapjes zijn klein, zodat je snel foutjes kunt herstellen of andere keuzes kunt maken. Je start met de outline en geleidelijk kleed je de presentatie verder aan.

  Materiaal

  Na elke sessie ontvang je een handout (PDF) met alle informatie en opdrachten van de betreffende week. 

  Extra's
  Pitstop2 pit stops

  Hoewel het een live training is, kunnen er momenten zijn dat je vastzit. Dat is logisch. Nieuwe kennis toepassen lukt meestal niet meteen de eerste keer. Wanneer je even wilt brainstormen of een vraag stellen, boek je een pit stop. Twee intense momenten van ongeveer 30 minuten die erop gericht zijn dat je weer vooruit kunt.

  PowerPoint re-design

  In module 5 van de training leer je de basics van slidedesign en hoe je inhoud visualiseert. Een slidedeck bouwen kan best intimiderend zijn en is zeker een tijdvreter. Daarom kun je tegen het einde van de training je slides indienen voor een re-design. In een sessie van één uur krijg je specifieke feedback op je slidedeck en maak je nog een extra slag, zodat je slides er heel profi uitzien.

  De kosten zijn exclusief 21% BTW

  Wat zijn de kosten?

  De Presentatie Strategie training
  7 online trainingssessies
  Materiaal: Handout per module [PDF], Een outline bouwen & Laat zien wat je zegt [Infographics], Een goed idee is er om te delen [boek]
  Extra's
  2 pit stops (ter waarde van €100)
  PowerPoint re-design (ter waarde van €350)
  Klik hier voor een proefrit