Een onomkeerbare andere manier van denken over presentaties en informatieoverdracht

Ik zocht een training waarin ik kon leren goede en boeiende presentaties te maken, die in de online “thuiswerk-corona-times” als verfrissend zouden worden ervaren.

Door de tekst op de website van Pauline die ik via googlen op “online presentaties geven” had gevonden, werd ik getriggerd. De combinatie die Pauline te bieden had met betrekking tot “presenteren” en “online workshops bouwen” sprak me erg aan. Na heen en weer mailen en bellen lag er een mooie offerte voor een op maat training die precies ging bieden wat ik zocht.

De training was supergoed, super-de-luxe-één-op-één, maar veel (tijds) intensiever dan ik had vermoed. Ik had even moeten vragen hoeveel huiswerktijd er naast de 2 uur per week trainingstijd nodig zou zijn… 😉

Het resultaat is een onomkeerbare andere manier van denken over presentaties en informatieoverdracht. Vrolijke toehoorders die zich de boodschap blijven herinneren. Met name het onderdeel 'structuur' heeft me geholpen om dat resultaat te bereiken. Ik ben aan de hand genomen: eerst goed nadenken over de toehoorders en hoofdboodschap, dan selecteren van informatie (als dienstverlening aan de luisteraar), vervolgens verzorgen van een logische opbouw en een verrassende verpakking van het verhaal.

Ik zou de training zéker aanbevelen. Bij een goede presentatie komt écht meer kijken dan het maken van een paar aantrekkelijke slides. Als je wilt dat mensen je verhaal onthouden moet je aan de bak. En hoe je dat moet doen, dat leer je stapje voor stapje, met ruimte voor je eigen denkkronkels, mitsen en maren én kwaliteiten, bij een zeer geduldige, vriendelijke, ondersteunende én inhoudsdeskundige Pauline.