Pauline le Rûtte

Header pien

Presenteren deed ik niet

16 jaar werkte ik bij de rijksoverheid. En de presentaties die ik deed, zijn op één hand te tellen. Mijn strategie: ik zorgde voor de informatie en liet een collega presenteren. Ongelooflijk als ik eraan terugdenk.

Het was geen kwestie van niet durven

De manier van presenteren was gewoon niet geschikt voor mij. Slides vol met informatie. Ik kon het niet onthouden en niet soepel overbrengen. Het bleef klinken als een spreekbeurt. Maar ik had geen alternatief. In de enige presentatietraining die ik ooit deed, ging het vooral om ’hoe sta je voor de groep’, maar dat was niet wat ik nodig had.

Vernieuwing in presentatieland

De afgelopen jaren heb ik een methode ontwikkeld waarmee ik adviseurs help overtuigende presentaties houden. En die met meer zelfvertrouwen en plezier geven. Mensen die ook tegen de muur van bullets aanlopen. Ondernemende mensen waarbij de inhoud voorop staat, maar die voor een andere vorm kiezen. Kijk hier wat ze ervaren en welke resultaten ze behalen door deze manier van presentaties maken en geven.

Wat ik doe in mijn vrije tijd

Dan ben ik aan het wandelen, cartoons aan het tekenen en aan het koken.

Een week per maand woon ik in Frankrijk. Een jarenlange wens om daar een eigen huis te kopen, ging in 2018 in vervulling. Ik werk deels on- en offline. Een ideale combinatie die het mogelijk maakt om tegelijkertijd te werken en te genieten van het Franse plattelandsleven. 

frankrijk impressie

 

Perfection is achieved, not when there is nothing more to add, but when there is nothing left to take away.
Antoine de Saint-Exupéry