Pauline le Rûtte

Header pien

Presenteren deed ik niet

16 jaar werkte ik bij de rijksoverheid. En de presentaties die ik deed, zijn op één hand te tellen. Mijn strategie: ik zorgde voor de informatie en liet een collega presenteren. Ongelooflijk als ik eraan terugdenk.

Het was geen kwestie van niet durven

De manier van presenteren was gewoon niet geschikt voor mij. Slides vol met informatie. Ik kon het niet onthouden en niet soepel overbrengen. Het bleef klinken als een spreekbeurt. Maar ik had geen alternatief. In de enige presentatietraining die ik ooit deed, ging het vooral om ’hoe sta je voor de groep’, maar dat was niet wat ik nodig had.

Vernieuwing in presentatieland

Gelukkig kreeg ik in de trainersopleiding de vrijheid om het op een andere manier te doen. Ik verdiepte me in het ontwerpen van presentaties en vond daarin de oplossing. De sleutel tot een aansprekende presentatie is creativiteit. Een totaal andere opzet met meer verhaal en beeld. Met verrassende momenten die het publiek bij de les houden. Dat maakt presenteren tot een feestje. Voor jezelf en voor het publiek.

Als ik niet aan het werk ben

Dan ben ik aan het wandelen. Op 1 januari 2016 nam ik me voor om elke dag minimaal een uur te wandelen. Het werd een dagelijkse gewoonte die niet meer weg te denken is. In mijn vrije tijd ben ik vaak in Frankrijk te vinden. Wandelen in de bergen, lekker koken en genieten van het Franse leven.

2016 was ook het jaar om een oude liefde weer op te pakken. Ik volgde een cartooningcursus en ook tekenen maakt nu deel uit van mijn dagelijkse routine. 

 

frankrijk impressie

 

Perfection is achieved, not when there is nothing more to add, but when there is nothing left to take away.
Antoine de Saint-Exupéry