De visie van Pauline op presenteren, daar geloof ik in

Voor een presentatie op Velo-city, het grootste en belangrijkste mondiale fietscongres van Europa, besloot ik begeleiding te zoeken

De presentatie die ik daar ging geven was voor mij één van de belangrijkste tot nu toe. Een buitenkans. Daar wilde ik het beste uit halen. Ik wilde een supermooie presentatie maken en zocht begeleiding bij het maken van het verhaal. En iemand die de PowerPointslides voor me kon maken.

Ik volg Pauline nu al zo’n 10 jaar op LinkedIn en had nog niet eerder gebruik gemaakt van haar diensten. Ik geloof in wat ze vertelt in haar blogs en LinkedIn posts.

Wat mij met name aantrekt is haar visie op presenteren: dat je een verhaallijn nodig hebt, geen rijen met bullets voor moet lezen van je slides en hoe slides eruit moeten zien.

Mijn collega Tobias had al met Pauline gewerkt en is positief over zijn ervaring dus ik besloot zonder aarzeling met haar in zee te gaan.

De begeleiding door Pauline is gestructureerd, met geduld en overtuigend. Ik heb me echt overgeleverd aan het proces en gedaan wat ze van me vroeg. Langzaam maar zeker zag ik het verhaal ontstaan. Toen ik aan het oefenen was, merkte ik hoe behulpzaam de rode draad van mijn verhaal was. Zeker omdat de presentatie in het Engels moest, kon ik het met zo’n sterke verhaallijn goed uit mijn hoofd leren.

Die duidelijke rode draad heeft gezorgd dat mijn boodschap heel goed overkwam. En iets waar ik niet op had gerekend, gebeurde plotseling. Mensen stonden op om foto’s te maken van mijn slides.

Ik ben zeer tevreden over het resultaat. Dat hebben we knap gedaan. We hebben een theoretisch complex model met z’n eigen boodschap in elkaar weten te weven met mijn boodschap. En in 10 minuten uitgelegd. Dat vind ik echt een prestatie.

Voor mij was de eerste sessie cruciaal. Daarin hebben we een publieksanalyse gedaan, de boodschap geformuleerd en de hele outine opgezet. We kozen voor drie stappen die we elk aan de hand van voorbeelden hebben toegelicht. Dat was de meest intensieve sessie.

Terugkijkend ben ik blij met de fijne en goede begeleiding.


Roel Lenoir
Over de auteur
Roel Lenoir

3PM