Het resultaat overtrof mijn stoutste verwachtingen

Voor mijn tweedaagse training Veranderkunde zocht ik iemand die mijn PowerPointpresentatie mooier kon maken.

Ik vond mijn slides er te ouderwets en er niet professioneel genoeg meer uitzien. Een groot deel bestond uit tekst en ik wilde ze beeldender maken.

Pauline werd mij aanbevolen en nadat ik mijn wensen duidelijk had gemaakt, vroeg ze of ik bereid was om een stapje terug te doen. Want het gaat niet alleen om het mooier maken van slides. Ik dacht: ’Ik weet niet of dat echt nodig is’, maar ik besloot mee te gaan in haar aanpak. Hoewel de inhoud gestructureerd was en al het materiaal aanwezig, bleek dat stapje terug zeker waardevol. De structuur van de trainingsdagen is behoorlijk aangescherpt.

Om in veranderkunde termen te spreken, het was een expeditie waar ik met een zeer positief gevoel op terugkijk. Pauline werkt planmatig op het proces, is flexibel en denkt goed mee. Heel prettig want we hadden een strakke deadline. Ze is vakkundig en voelde precies aan wat ik wilde. Vrij snel na onze briefing lag er een concept opzet van PowerPointslides die mij aansprak.

Het uiteindelijke resultaat is een een ongelooflijk mooie set met slides, een aangescherpte trainingsopzet en een handout die leest als een magazine. Pauline was bij beide trainingsdagen aanwezig en gaf feedback op mijn presentatievaardigheden.

Wanneer je een tekstuele PowerPointpresentatie wilt ombouwen tot beeldende slides, dan moet je bij Pauline zijn. Ze is vakkundig, betrouwbaar en snel. Ze heeft het talent om teksten in beelden te vangen en beheerst de PowerPoint tool.

Toen we aan dit traject begonnen had ik niet durven vermoeden dat dit de uitkomst zou zijn. De PowerPointpresentatie die er nu ligt is vele malen beter dan dat ik had verwacht. En ik heb direct gemerkt dat met dit trainingsmateriaal de inhoud nog beter landt bij de deelnemers. Er waren zelfs deelnemers die na afloop van de training zeiden: ’Wat heb je mooie slides.’ Alle credits natuurlijk voor Pauline!


Marc-Jan Kraaijenzank
Over de auteur
Marc-Jan Kraaijenzank

Programma-/ Interim manager I-Interim Rijk (BZK)