Ik ben me veel meer bewust hoe mijn boodschap overkomt

Als docent voor de Rijksacademie voor Financiën volgde ik met een aantal andere docenten de Presentatie Strategie training. Vooraf was mijn verwachting dat het interactief zou zijn. En dat het wat van mij zou vragen. Dat ik aan het denken werd gezet. Maar nog belangrijker voor mij was om te ontdekken hoe ik op andere mensen overkom.

Ik vond het echt een leuke training. De groep was leuk, iedereen was open. En de training was zelfs interactiever dan ik vooraf hoopte. Ik werd er lekker wakker en energiek van. Tegelijkertijd was het ook intensief. Na de training was ik de rest van de dag niet veel meer waard. Je gaat er zo in op.

Het grootste resultaat van de training voor mij is het bewustzijn. Er is echt iets in mij veranderd. In mijn kijk op hoe je lesgeeft. Dat je het in elkaar zet voor de ontvanger en niet voor jezelf. Dat het publiek je grootste focus is. Ik ben me veel meer bewust hoe mijn boodschap overkomt. Niet alleen in presentaties maar ook in communicatievormen zoals mails. En je ziet het overal terug. Laatst ontving ik een beleidsstuk van 18 pagina’s. Ik kon de rode draad er niet uithalen.

Wat ik erg nuttig vond, was het oefenen van verschillende onderdelen van de presentatie in de groep en daarop reacties ontvangen.

Ik raad iedereen met een flinke dosis motivatie aan om deze training te volgen. Ik heb intussen al mensen enthousiast gemaakt en hen vertelt over de dingen die ik heb geleerd en over al mijn verbeterpunten.

Pauline snapt heel goed wat mensen bedoelen en waar ze mee zitten. We hadden allemaal verschillende onderwerpen, maar zij had voor iedereen een specifieke gepersonaliseerde reactie. Echt één op één advies.