Ik zocht een intensieve training en dat was het ook

’Hoe geef ik met een zeker gevoel, zonder spanning een presentatie?’ Met die vraag ging ik op zoek naar een training.

In eerste instantie dacht ik dat ik een training nodig had die mij zou leren hoe je in het openbaar spreekt en niet zozeer met de nadruk op het zelf bouwen van een presentatie. Maar nadat ik de website had bekeken, veranderde mijn idee daarover en heb ik een gesprek aangevraagd. Het intakegesprek met Pauline voelde goed en het klikte. Ik vond het nog wel een aanzienlijk bedrag waarover ik een nachtje heb geslapen. Maar eigenlijk wist ik het al na het gesprek, dit is geschikt voor mij.

Ik zocht een intensieve training en dat was het ook. Het is een één-op-één training, heel doelgericht waarbij Pauline meedenkt op alle fronten. Ze geeft richting aan en biedt handvatten over hoe ik dingen kan oppakken. Het bouwen van een presentatie is voor mij helemaal nieuw en ik had geen idee waar ik aan begon. Het in elkaar zetten van alle onderdelen van een presentatie is knap lastig; het zoeken naar beelden, video, voorbeelden en verhalen. Je moet er wel even doorheen. Naast de training heb ik er behoorlijk veel tijd in gestoken. Door het te doen zie je dat het langzaam maar zeker vorm krijgt. Het wordt je eigen presentatie, je eigen verhaal.

Het resultaat is, dat ik nu zelfverzekerd voor een groep sta en een goed gestructureerd verhaal kan vertellen. Ik weet hoe ik bij de inhoud van de presentatie ankers inbouw, waardoor het beter bij het publiek blijft hangen. Een eigengemaakt verhaal vertelt als vanzelf heb ik gemerkt.

Ik ben heel blij dat ik deze training heb gedaan. Het overtrof mijn verwachtingen. Door de intensieve begeleiding kreeg ik alle aandacht die ik nodig had en heb ik mijn doel bereikt. Pauline is een prettig persoon en ze voelde goed aan wat ik nodig had. Ze is flexibel, meedenkend en doelgericht.

Ik raad iedereen die ambitieus is en hard wil werken deze training aan. Een tip is wel, om naast de trainingsdagen voldoende tijd in de agenda te reserveren, zodat je de rust hebt om elke trainingsdag goed voor te bereiden.


Amanda Rogaar
Over de auteur
Amanda Rogaar

Rogaar Administratie