We zitten nu met onze presentatie allemaal op één lijn

Binnen de Raad voor Rechtsbijstand had een groepje de Presentatie Strategie training al gevolgd. Ik hoefde dus niet op zoek, maar kreeg je zo in mijn schoot geworpen. Het was hoort zegt het voort.

Het mooie aan de aanpak van Pauline is dat je een totaalpakket krijgt. Van doelgroep analyse tot en met het geven van de presentatie. Het gaat spelenderwijs. Je loopt heel gemakkelijk door het proces heen. En natuurlijk was het op z’n tijd ook hard werken.

De presentatie die we gebouwd hebben, gaan we heel vaak gebruiken. Ons doel was om in onze presentatie op een aardige manier te instrueren, waarbij we het leven van ons publiek en van onszelf gemakkelijker maken.

Ik dacht dat de tijdsinvestering een belemmering zou zijn. Maar uiteindelijk bleek dat helemaal niet zo te zijn. Ik heb de inhoud, het proces en het met elkaar werken als zeer positief ervaren. En die combinatie betaalt zich aan alle kanten uit.

Pauline is enthousiasmerend en werkt met de deelnemers mee. Daardoor zit je als deelnemer niet zelf te rommelen en te stoeien. Ze heeft zich in ons onderwerp, de rechtsbijstand, verdiept en stelt nuttige vragen.

Het resultaat is een kernachtige presentatie die aantrekkelijk is om naar te luisteren. Met een logischer opbouw. En waarin de dingen die we inhoudelijk kwijtwillen aan advocaten en mediators zijn verwerkt.

En we zitten met onze presentatie nu allemaal op één lijn. We hebben nuttige discussies gevoerd over het doel en de inhoud. Iedereen heeft daaraan een bijdrage geleverd. Dat bereik je alleen als je met z’n allen dat proces doormaakt.

Voor ons was het echt een must om het op deze manier aan te pakken.

Wat ik uniek vind aan de training is, dat Pauline niet alleen begeleidt maar ook zich inzet voor de inhoud. De doelgroep analyse was een enorme eyeopener. Tijdens de dry-run stond iedereen vol zelfvertrouwen voor de groep. Ook heb ik ervaren dat iets persoonlijks inbrengen in je presentatie de mensen in het publiek meteen interesseert.

Ik vind het een knalgoede en nuttige training omdat ik blij ben met het resultaat en heb gezien wat een effect het op de collega’s heeft.