Five Stars

 |    1 minuut leestijd

Over het grootste voordeel dat de mens heeft boven machines.

Five Stars

We hebben allemaal de gave om anderen te prikkelen, in beweging te zetten en tot hun verbeelding te spreken.

We leven in een ultra competitieve economie waar de technologische ontwikkelingen ons voorbij razen. Maar de mens heeft één voordeel boven machines en dat is de eeuwenoude kunst van het overtuigen. Woorden en ideeën combineren om anderen aan te zetten tot actie. Hij noemt het niet langer een 'soft skill' maar een fundamentele vaardigheid om vooruit te komen in een eeuw van ideeën.

In het boek beschrijft hij tientallen voorbeelden van specialisten in uiteenlopende expertisegebieden. Emotionele connectie noemt hij het winnende lot in een wereld van big data, artificial intelligence and machine learning.

De opbouw is in drie delen.

Het eerste deel voert ons terug naar de tijd van de Grieken. En Aristoteles, die toen al beweerde dat retoriek zowel een kunst als een wetenschap is. De economen, geschiedkundigen, wetenschappers en leiders van nu die daar ook stellig in geloven en die vaardigheid steeds maar weer verbeteren, zijn succesvoller dan collega's.

Het tweede deel is geheel gewijd aan goede voorbeelden. Leiders, TED sprekers, ondernemers, professionals die anderen inspireren door dynamische communicatie.

Tenslotte krijg je handvatten hoe je je eigen spreekvaardigheid op een hoger niveau brengt. Een deel voor de 'movers and the doers' zoals Gallo ze noemt. Dit deel gaat over verhalen vertellen en hoe zakelijke sprekers daar veel meer gebruik van kunnen en moeten maken.

Een leuk boek om te lezen met een fijne mix van theorie, aansprekende voorbeelden en nuttige tips.

Auteur: Carmine Gallo
Verschijningsdatum: 2018

Verkrijgbaar bij bol.com

 


Reactie