Fix mijn PowerPointpresentatie

Jouw verhaal sterk in beeld

Alice schilder

Je bent ontevreden over je PowerPointslides

Ze zijn te tekstueel en vormen geen consistent geheel. Je merkt dat de aandacht van het publiek verslapt. En dat kun je je als spreker niet veroorloven. Je weet dat je meer nodig hebt dan tekst en bullets om jouw boodschap helder over te brengen. 

Maar voor het maken van sterke slides heb je kennis nodig over ontwerpen en de tools van PowerPoint

Zonder die kennis kom je meestal niet verder dan slides met tekst, en hier en daar een afbeelding. Soms prima voor een werkoverleg, maar bij lange na niet voldoende voor een 'high stake' presentatie tijdens een verandertraject, in een boardroom of op een congres.

Fix mijn PowerPoint

Een maatwerk oplossing

Een PowerPointpresentatie is niet zomaar een verzameling van informatie. Het is een op maat gemaakt ontwerp van zorgvuldig gekozen elementen. Slide voor slide help je de mensen in de zaal om het verhaal te volgen, begrijpen en hen in beweging te brengen.

Je krijgt een verzameling slides waarmee je een professionele indruk maakt en je boodschap stevig neerzet. Je bespaart jezelf tijd, zodat jij je kunt focussen op het geven van een geweldige presentatie.

Alice ballet rondje

Wat heb je in handen met de nieuwe PowerPointslides?

Een aangescherpt verhaal

Een goed opgebouwd verhaal is de basis voor een interessante PowerPoint die het publiek transformeert voordat het de zaal uitgaat. Wanneer we ideeën en informatie samenbrengen in een aantal slides, dan is dat een concept. Vaak stoppen mensen daar. Zo'n presentatie is een eerste ruwe versie en nog onvoldoende doordacht om mensen te overtuigen en in beweging te brengen.

Breinvriendelijke slides

Wij mensen hebben een natuurlijke voorkeur voor een goed ontwerp. Door bepaalde ontwerp principes toe te passen, zoals eenvoud, balans en symmetrie, maak je slides visueel aantrekkelijk. Goed ontworpen slides houden rekening met het brein van het publiek. Ze zijn een krachtig middel om het gedrag van mensen positief te beïnvloeden. Omgekeerd kan een slecht ontwerp het denken, voelen of handelen negatief beïnvloeden. Je geeft impliciet de boodschap dat je onvoldoende tijd en zorg aan de presentatie hebt besteed. Zelfs als dat helemaal niet je intentie is.

Optimaal gebruik van PowerPoint tools

Doelgericht gebruik van tools, zoals een eenvoudige beweging of het verschijnen van een object, kan een verhaal versterken. Voor zakelijke presentaties zijn van alle mogelijkheden binnen PowerPoint er maar een aantal nuttig en de meeste overbodig. Door het enorme aanbod worden sprekers regelmatig verleidt tot overmatig gebruik van animaties en overgangen. Dat doet een presentatie meestal geen goed.

In drie stappen een nieuw slidedeck

3 fases fix
Briefing

We lopen samen door de bestaande slides en bespreken wat je wilt communiceren. Eventueel passen we de structuur aan. We bespreken in hoeverre de huisstijl terug moet komen in het ontwerp. Na afloop van de briefing heb je:

🔸 Scherp zicht op je publiek

🔸 Een heldere boodschap
🔸 Een fris perspectief op het bestaande verhaal

Op basis van het gesprek ontvang je een voorstel voor de outline van de nieuwe PowerPointpresentatie. We bouwen een aantal concept slides, zodat je een goed idee krijgt van het uiteindelijke resultaat.

Herontwerp

Na het vaststellen van de outline maken we van jouw woorden een visueel verhaal, zodat het publiek ziet wat je zegt. Je hebt een PowerPointpresentatie in handen: 

🔸 Waarmee je een professionele indruk maakt
🔸 Waarin jouw huisstijl door de hele presentatie zichtbaar is, zonder dat er op elke pagina een logo staat
🔸 Die gegarandeerd zonder bulletpoints is, zelfs als je opsommingen gebruikt
🔸 Met slides waarvan het publiek binnen een paar seconde de boodschap begrijpt
🔸 Waarin animaties en overgangen met zorg zijn gekozen

Fotomateriaal
De bronnen voor het gebruik van fotomateriaal zijn websites met gratis stockfoto's, iconen, vector illustraties of de beeldbank van jouw organisatie. Het is mogelijk om illustraties te maken van PowerPoint objecten of zakelijke tekeningen te verwerken. Hieraan zijn meerkosten verbonden.

Review

We lopen door alle slides en doen waar nodig aanpassingen, zodat je direct na de bespreking de definitieve versie van de PowerPointpresentatie in handen hebt. Je ontvang de slides in .pptx formaat.

Voorbeeld van een herontwerp

In de was-wordt kun je zien dat het oorspronkelijke slidedeck al een aantal afbeeldingen bevatte. Uiteindelijk is alle tekst verplaatst naar de notitiepagina. Daar staat nu het spreekschema.

In het nieuwe slidedeck is met gebruikmaking van objecten in PowerPoint een berg ontworpen. 

was wordt

De ultieme checklist voor een onbezorgde presentatie

Een klant had de organisatie van een groot congres gevraagd naar de situatie ter plekke.

Na een aantal keren mailcontact was het duidelijk. Dacht hij. De organisatie had niet gezegd dat zijn presentatie een 'silent seminar' zou zijn. Het publiek hoort dan het verhaal via koptelefoons. Terwijl achterin de zaal mensen met elkaar aan het praten zijn. Een wonderlijke ervaring die je van te voren niet bedenkt.

Praktisch en technisch kan er van alles misgaan. Gelukkig is dat voor een groot deel te voorkomen. In de checklist vind je alle vragen die je helpen om (bijna altijd) verrassingen te voor te zijn.

Alice met koptelefoon

Wat maakt Fix mijn PowerPoint uniek?

Met Fix mijn PowerPoint ga je een proces in, waarmee je niet alleen goed ontworpen slides maar ook een aangescherpt verhaal in handen hebt. 

De visie van Pauline op presenteren, daar geloof ik in
Roel Lenoir, 3PM
Voor een presentatie op Velo-city, het grootste en belangrijkste mondiale fietscongres van Europa, besloot ik begeleiding te zoeken

De presentatie die ik daar ging geven was voor mij één van de belangrijkste tot nu toe. Een buitenkans. Daar wilde ik het beste uit halen.
Lees meer
Het resultaat overtrof mijn stoutste verwachtingen
Marc-Jan Kraaijenzank, Programma-/ Interim manager I-Interim Rijk (BZK)
Voor mijn tweedaagse training Veranderkunde zocht ik iemand die mijn PowerPointpresentatie mooier kon maken. Ik vond mijn slides er te ouderwets en er niet professioneel genoeg meer uitzien. Een groot deel bestond uit tekst en ik wilde ze beeldender maken.
Lees meer
In korte tijd leerde ik hoe je een verhaal vertelt met impact
Marjon Donkers, Zelfstandig adviseur preventie ingrijpende jeugdervaringen en inhoudelijk projectleider bij SGF/ Gezonde Generatie
 

Onlangs werd ik gevraagd om een TEDtalk-achtig verhaal te geven over een onderwerp waar ik me al 20 jaar mee bezighoud: ingrijpende jeugdervaringen en de impact op gezondheid. In de wereld waarin ik werk is dit voor velen nog onontgonnen terrein.
Lees meer

  Investering

  Extra optie: dry-run voor een soepele interactie tussen jou, het verhaal en de slides

  Het is meestal wennen om met een nieuw slidedeck te presenteren. Op welk moment klik je door naar de volgende slide en hoe maak je optimaal gebruik van de presentatieweergave? In 1,5 uur oefen je het presenteren met beeldende slides en verbetert je presentatietechniek.

  De totaalprijs is gebaseerd op een presentatie van 30-45 minuten met maximaal 30 slides. Voor extra slides geldt een meerprijs.

  De prijs is exclusief 21% BTW.

  Fix mijn PowerPoint
  Briefing
  Herontwerp
  Review
  De ultieme checklist en mijn boek 'Een goed idee is er om te delen'
  Extra optie
  Dry-run voor een soepele interactie tussen jou, het verhaal en de slides
  Ja ik wil graag kennismaken